Тернопільські ресторатори запрошують на "Галицьку дефіляду"

Друк

KapusnyakВ Тернополі 26-27 жовтня 2013 року на Театральному майдані відбудеться ярмарка органічної їжі та Перший масштабний гастрономічний фестиваль «Галицька дефіляда»

В Тернополі 26-27 жовтня 2013 року на Театральному майдані відбудеться ярмарка органічної їжі та Перший масштабний гастрономічний фестиваль «Галицька дефіляда»

Місцеві ресторатори пригощатимуть борщем, грибною юшкою, капусняком, супами, а також варениками з картоплею, сиром, грибами, капустою, вишнями, чорницями. Ціни на страви будуть нижчими, ніж ресторанні, запевняють організатори фестивалю. А "Капустою засипаною", яку всі ресторатори готуватимуть разом, пригощатимуть безкоштовно! Також гостей чекають цікаві кулінарні майстер-класи та розважальна програма.

Ініціатором такого фестивалю є Михайло Гросуляк, який влітку вже проводив таке свято у своїх ресторанах.
- Тернопільщина є одним із найбільших виробників сільсько-господарської продукції, яка ще й екологічно чиста, - каже він. - І водночас ми, ресторатори, хочемо простягнути руку сільсько-господарським виробникам. Думаю, в такому тандемі досягнемо чудового результату. Адже весь світ повертається до натуральної їжі.

Ресторатор Ігор Парій додає, що на фестивалі буде чим поласувати.
- Ми хочемо, щоб кожен ресторан показав по одній першій страві, а також будуть вареники, або як у нас кажуть, пироги. З чорницями, гречкою, картоплею, вишнями, - каже він. - Заодно цим меню хочемо показати, що ми можемо об’єднуватись. І як виявляється, ми не конкуренти, ми робимо одну хорошу справу. Ми хочемо показати, як можна приготувати смачно та корисно. Бо ми є те, що ми їмо!

На "Галицькій дефіляді" тернополяни також зможуть не лише скуштувати смачного, але й послухати музику, взяти участь в конкурсах. Виступатимуть гурти Namеless, "Ті, що падають вгору", Paradise, звучатимуть етнічні барабани і народні музики.

- Окремо буде програма для діток у драмтеатрі, - каже ресторатор Ігор Мамус. - Там працюватимуть аніматори, а також малечу вчитимуть випікати хлібчик.

Загалом господарями фестивалю будуть 10 ресторанів, хоч в Тернополі їх 100, додає ресторатор Максим Мариновський.

- Сподіваюсь, і вони до нас приєднаються наступного разу, - каже він. - Адже такі фестивалі ми плануємо проводити чотири рази на рік.

До речі, популярну галицьку страву "Капусту засипану" ресторатори всі разом готуватимуть 26 жовтня з 18.30 до 19.30.

- Це практично капусняк, але капуста (з нашого городу!) готується на бульйоні, додається пшоно і все це буде приправлено шкварочками, - пояснив Ігор Парій.

За матеріалами веб-порталу «20 хвилин».