Версія для друку

"Дзвони Лемківщини" - 2019

ХХ Міжнародний фестиваль лемківської культури "Дзвони Лемківщини" нещодвавно відбувся на Території Монастириського району. Необхідно зазначити, що то був перший міжнародний фестиваль, адже статус міжнародного цьому заходу тільки присвоїли.


Як завжди на святі було весело і гамірно. У перший день співали діти і всі разом запалювали ватру.
Другий день був надзвичайно насиченим від ранку і до смерканку. Офіційне відкриття, виступи творчих колективів, майстер-класи, робота багатьох локацій, у тому числі і туристичної - усе це надавало фестивалю різноманітних можливостей а усім бажаючим гарно відпочити. Найцікавішим атракціоном цього дня було безкоштовне катання дітей на повітряній кулі (фото розташовані на початку сторінки в альбомі "Як малі лемки у повітряній кулі літали"). На фестивалі є невеличкий власний рекорд - наймолодший лемко, який подорожував у кулі, мав 4 місяці. Вітаємо сміливе сімейство із досягненням Ольга Губська-Піскова Dmitriy Gubskiy
Кульмінацією другого дня був виступ гурту "Рокаш". Під запальну музику танцювали усі і діти малі і дорослі.
Третій день розпочався із богослужіння і вже далі тривав у режимі виступів творчих колективів.
Даний фестиваль - є одним із найвідоміших музичних фолькльорних дійств області. Зацікавленість туристів дуже висока, тому управління туризму ТОДА облаштувало Туристичний інформаційний цент а також встановило декілька фотозон для гостей свята.
З 2 по 4 серпня 2019 року - лемківський люд отримав змогу ще раз зібратися до купи і гарно повеселитися.

Поширити