Маршрути для велотуристів

В рамках святкування 25-ої річниці Дня Незалежності України на Кременеччині з метою апробації вело-маршрутів відбулась мандрівка, участь в якій взяли більше 25 учасників.

Зокрема, проїхались прознакованим та промаркованим 102 вело-маршрутом, що проходить через центр Кременця, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, начальник відділу туризму Тернопільської ОДА Назар Яворський, голова Кременецької РДА Сергій Сімчук спільно з молоддю Кременеччини.

«До 25-ї річниці Незалежності було приурочене знакування вело-маршрутів. Цей проект реалізовано спільно Тернопільською облдержадміністрацією та національним природнім парком «Кременецькі гори» в рамках фінансування Програми розвитку туризму на 2016-2020 роки. Цей проект покращить туристичну інфраструктуру , оскільки є своєрідним магнітом для збільшення туристичного потоку. На даний час вже є 4 промаркованих та проз накованих маршрутів, які охоплюють найцікавіші місця Кременецького і Шумського району», - зауважив Назар Яворський.

В свою чергу очільник Тернопільського краю Степан Барна наголосив, що велосипед - це в першу чергу популяризація здорового способу життя: «Сьогоднішня вело-мандрівка відбулась не лише з метою залучення жителів нашого краю до активного та здорового відпочинку, а й привернення їхньої уваги до Кременеччини, яка є одним з багатьох мальовничих та цікавих туристичних куточків Тернопільщини».

Під час даної подорожі учасники апробовували альтернативний 102 вело-маршрут, довжина якого склала 8 км. Загальна ж його протяжність становить 20 км і він простягається аж до с. Антонівка до музею УПА.

Після приємної та насиченої краєвидами Кременеччини вело-мандрівки учасники отримали на згадку спеціальні футболки, приурочені і до святкування 25-ої річниці Дня Незалежності України.

Останнє редагування 02.09.2016

Поширити