Степан Барна: Сьогодні нам досить говорити про туризм, а варто уже реально розвивати інфраструктуру (відео)

Проект «Тернопільське Придністер’я», який спрямований на розвиток еко- та агротуризму та має на меті впровадження європейської моделі розвитку туристичних територій завдяки реалізації пілотних проектів зі створення Зелених Шляхів (Greenways), – досить унікальний. Реалізація проекту охопить прилеглі до Дністра райони – Борщівський, Бучацький, Заліщицький, Монастириський та Чортківський.

Тому ми маємо спрямувати максимум зусиль, щоб зробити Дністер перлиною Тернопілля і заробляти гроші не на балаканині, а на конкретних справах, які дадуть залучити потенційних туристів в область. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час презентації даного проекту.

 

«Тернопільське Придністер’я» – це проект, який охоплює райони, що безпосередньо межують з Дністром, а тому це дуже добра ініціатива для розвитку їхнього туристичного потенціалу. При цьому, предметом окремої уваги є також спільна стратегія співпраці з головами обласних державних адміністрацій Івано-Франківщини, Львівщини, Чернівеччини та Хмельниччини», – зазначив Степан Барна.

Водночас, він подякував за ініціативу розробникам проекту – зокрема, Сергію Підмогильному та Андрію Гінкулу. «Ми багато про це говорили, але не мали повноціннодіючої стратегії, яка би дозволила нам виробити спільний алгоритм дій з боку органів державної влади, місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад та районів у питаннях, що і хто має зробити для привабливості Дністра. В цьому напрямі ми й надалі працюватимемо, щоб залучати аналітичні центри та структури, які можуть готувати проекти відповідної якості. Дякую окремо громадським та туристичним організаціям, які стоять на такій же позиції. Зі свого боку хотів би зазначити, що сьогодні нам досить говорити про туризм, а варто уже реально розвивати інфраструктуру», – акцентував голова ОДА.

За його словами, нещодавно відбулася предметна розмова між ним та відділом туризму облдержадміністрації щодо фінансування у поточному році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку конкретних проектів, які будуть працювати на те, щоб приваблювати туристів. І стосується це не лише самого Дністра, а й облаштування інфраструктури до печер та замків.

«Ми напевно вперше говоримо про те, що за рахунок коштів, які в нас передбачені на ремонт доріг, а це майже 315 млн. грн., частину з них можемо спрямувати на будівництво автошляхів в напрямку туристично-привабливих місць. Тому я хочу, щоб ми сьогодні перейшли в конструктивний формат, який дозволить нам перетворити туризм на елемент отримання ресурсів, і дуже важливо, щоб проект «Тернопільське Придністер’я» був всеохоплюючим і не тільки торкався елементів сплаву на Дністрі, а й інфраструктури прилеглих об’єктів туризму», – підкреслив очільник краю.

Останнє редагування 05.02.2018

Поширити