Версія для друку

Знайомство відділу туризму Тернопільської ОДА з Центром розвитку місцевого самоврядування

     Вчора фахівці Відділу туризму Тернопільської ОДА разом із Тернопільським національним економічним університетом, громадською організацією "Туристична асоціяція Тернопілля" та «Обласним інформаційно туристичним краєзнавчим центром» зустрілися та познайомилися із представниками Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування та взяли участь в обговоренні підготовки семінару "​​Розвиток сільського та зеленого туризму в об’єднаних територіальних громадах", який відбудеться завтра 21.02.2018 у м. Тернопіль, Тернопільський ЦРМС (вул. О.Кульчицької, 2а, 2 поверх).Тренер - ​Сергій Підмогильний - ​​координатор розвитку мережі Зелених шляхів (​​Greenwaysays) Української асоціації активного та екологічного туризму. Ініціатором нашої зустрічі виступив новостворений "Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування".

Багато спілкувалися стосовно перспективи розвитку туризму в області та ОТГ,а також спільно спланували провести "Регіональний туристичний форум". Перш за все для Тернопільщини у туристичній сфері , потрібен розвиток активного та зеленого туризму. Звісно, не потрібно знімати з рахунків історичні пам’ятки з 1000-літньою історією. Вони також могли б стати об’єктами, які фінансово наповнюють місцеві бюджети,і забезпечують популярність та впізнаваність громад.

     Задача центру - активізувати ці питання, допомогти громадам інвентаризувати туристичні об’єкти, які б могли стати однією з точок розвитку для ОТГ Тернопільщини , вважають фахівці. Потрібно ознайомити з кращими туристичними практиками, з інших регіонів, об’єднані територіальні громади. Після - зібрати пропозиції ОТГ щодо розвитку в цій галузі, які потребують промоції та лобіювання на рівні органів влади, і допомогти зробити ті об’єкти, які в них є, туристично привабливими. Сподіваємося на тісну та активну співпрацю для активного розвитку туризму Тернопільської області. Дякуємо за конструктивний діалог та спільні проекти.

Останнє редагування 02.06.2018

Поширити