ГІСТЬ ІЗ ХОРВАТІЇ

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Томіслав Відошевіч у рамках офіційного візиту на Тернопілля 15 грудня 2015 року провів робочу зустріч з провідними туроператорами області в приміщенні облдержадміністрації.


Назар Яворський – заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму привітав поважного дипломата та подякував хорватським гостям за візит. «Для нас це важлива подія, адже ми маємо унікальну можливість обмінятись досвідом, контактами щоб тісніше співпрацювати у майбутньому», зазначив він.
Під час зустрічі Томіслав Відошевіч запевнив, що його країна повністю підтримує Україну та її територіальну цілісність. «Ми завжди лишаємося вашими друзями й готові допомагати Україні на шляху до реформ та інтеграції у європейські інститути», – запевнив Посол Хорватії. «Дякуємо туроператорам за вклад у розвитку хорватсько-українських відносин в області туризму, у просуванні Хорватії, як привабливого туристичного напрямку на український ринок. Ми хочемо, щоб співпраця між туроператорами України та Хорватії ще більше пожвавилася і активно працюємо над цим. Незважаючи на складні політичні обставини в Україні, протягом туристичного сезону досягнуто кращих результатів щодо візитів українських гостей до Республіки Хорватії, ніж минулого року», наголосив Томіслав Відошевіч.
Дуже конкретні запитання ставили представники туристичних агенцій щодо видачі віз для туристів, і чи можливо заохотити туристів, які уже мають візи і планують їхати вдруге довшим терміном перебуванням на другий сезон, цікавились і про пакет документів необхідний для отримання візи. Посол Республіки Хорватія в Україні на деякі питання відповідав особисто та зазначив, що багато відповідей туроператори можуть знайти на їхньому офіційному сайті, інформація на якому постійно оновлюється та доступна усім бажаючим. Після завершення зустрічі Посол Республіки Хорватії в Україні Томіслав Відошевіч запросив усіх присутніх відвідати фотовиставку «Хорватія з повітря». Автор експозиції – засновник Клубу експедицій та культури Давор Ростухар. На фото відображені – гори, ліси та поля Хорватії, зняті з висоти. У відкритті виставки взяло участь керівництво міста й області.
«З висоти можна відкрити нові культурні та природні цінності Хорватії. Ми також можемо презентувати нашу область на фото та популяризувати таким чином Тернопілля для туристів з інших країн», – зазначив під час виставки голова Тернопільської ОДА Степан Барна.
Експозицію розмістили на першому та четвертому поверхах торгово-відпочинкового центру «Атріум». Триватиме виставка у Тернополі до 20 грудня.

Останнє редагування 21.12.2015

Поширити