МІЖНАРОДНИЙ ТРЕЙД – КЛУБ НА ТЕРНОПІЛЛІ

DSC004971Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації з метою покращення зовнішньоекономічної діяльності та сприяння у просуванні українських товарів на міжнародний ринок та залучення іноземних інвестицій 08 жовтня 2015 року у місті Тернопіль в приміщенні Тернопільського національного економічного університету відбулося засідання Міжнародного Трейд – клубу в Україні.

Головним завданням проведення Трейд-клубу було ознайомлення іноземних дипломатів з економічним та інвестиційним потенціалом Тернопільської області, встановлення нових ділових контактів між українськими та іноземними компаніями, потенційними інвесторами. Економічний, туристичний та культурний потенціал представили близько 60 провідних підприємств та установ Тернопільської області. Гості більш ніж з 15-ти країн світу ознайомились зокрема, з туристичними принадами Тернопільської області. Враховуючи, що туризм на Тернопіллі розглядається як важливий фактор регіонального розвитку, фахівці туристичної галузі мали змогу представити учасникам засідання свої туристичні продукти та надати детальну інформацію про наявні туристичні цікавинки, розповісти про приорітетні види відпочинку на Тернопіллі. Кременецька районна рада, Кременецько – Почаївський ДІАЗ, Кременецький ботанічний сад, НПП «Кременецькі гори», Національний заповідник «Замки Тернопілля», Національний природний парк «Дністровський каньйон», ДІАЗ у м. Бережани та районне комунальне підприємство «Заліщицьке туристичне бюро» проявили високий професіоналізм та належну підготовку у представленні своїх туристичних експозицій. Спеціаліти з туристичної індустрії презентували роздаткові матеріали та спілкувались з іноземними делегатами англійською мовою, що справило позитивне враження на гостей зустрічі.
Участь у засіданні круглого столу з членами Трейд-клубу у форматі (В2В) взяв заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації - Назар Яворський, який провів переговори з представниками 8-ми країн світу, а саме Словацької Республіки, Польщі, Чехії, Ромунії, Литви, Ізраїлю, Канади та Аргентини. «Такі зустрічі дають лише позитивні результати для започаткування партнерських відносин з міжнародними організаціями та дипломатичними установами. У нас є великі сподівання щодо залучення іноземних інвестицій на Тернопілля та на тісну співпрацю з міжнародними та українськими туроператорами», наголосив Назар Яворський. Під час зустрічі з представником ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку) знайдено можливість реалізації проектів щодо навчання персоналу та розвитку дрібного та середнього бізнесу.
В рамках засідання Міжнародного Трейд-клубу голова обласної державної адміністрації Степан Барна провів урочисте нагородження кращих суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності області. Також заплановано, що члени Трейд–клубу - представники зарубіжних країн - відвідають провідні підприємства Тернопільської області з метою ознайомлення з їх експортним потенціалом та виробничими потужностями.

DSC005081DSC005121DSC005091DSC004921DSC005431DSC004991