“КоропФест” один з найкреативніших фестивалів 2011 року

korop321Агентство УНІАН та Інтернет-проект “Тут і там” назвали переможців рейтингу кулінарних фестивалів та свят України “Їли-пили-2011”.

 

 

Агентство УНІАН та Інтернет-проект “Тут і там” назвали переможців рейтингу кулінарних фестивалів та свят України “Їли-пили-2011”.

Управління з питань туризму Тернопільської обласної державної адміністрації долучилось до цього проекту, запропонувавши включити інформацію про три кулінарні фестивалі, що відбувались на території Тернопільської області у 2011 році, а саме «Борщ’Їв», «Вареник-фест» та «КоропФест».
За підсумками року, заявки на участь у рейтингу подали більш як 30 кулінарних фестивалів та свят, які проводились на території України – від сільських та районних до всеукраїнських та міжнародних. При формуванні рейтингу, враховувались різні критерії: скільки років фестивалю чи святу, як багато гостей та учасників взяли участь у ньому, якою була географія фестивалю, які рекорди було встановлено. Оскільки важко співставити різні за масштабами, географією та статусом заходи, кращі фестивалі та свята обирались за кількома номінаціями.
У номінації “Наймасштабніші фестивалі”, лідерами визнано: Фестиваль любителів сала “З любов`ю … до сала” (Луцьк), Фестиваль “Червене вино” (Мукачеве, Закарпаття), Фестиваль вина та меду “Сонячний напій” (Ужгород), Свято сиру та вина, Свято шоколаду, “На каву до Львова” та Свято пампуха (всі - Львів).
У номінації “Найкреативніші фестивалі” кращими визнано: “КоропФест” (Тернопільщина), Фестиваль дерунів у Коростені (Житомирщина), Фестиваль різників у селі Геча (Закарпаття), Фестиваль любителів сала “З любов`ю … до сала” (Луцьк) та Фестиваль полуниці в Черкасах.
У номінації “Вдалий старт” (фестивалі та свята, що пройшли вперше) кращим став Фестиваль вина в Києві.
У номінації “Найсмачніша традиція” поза конкуренцією був Фестиваль “Червене вино” (Мукачево, Закарпаття), який проводився в 16-й раз (найближчі суперники - Фестиваль вина та меду “Сонячний напій” (Ужгород) та Свято кавунів на Херсонщині пройшли вшосте).
У номінації “Рекорди від гурманів” перемогли: виготовлення футбольного м`яча з сала діаметром більш як 6 метрів і вагою понад 400 кг та конкурс на швидкість поїдання сала, де переможець з`їв 1 кг сала з новим світовим рекордом - менш як за 9 хвилин – на Фестивалі “З любов`ю до… сала “ у Луцьку; випікання 20-метрових млинців на Святі масляної в Черкасах; кавун вагою у 32,6 кг на Фестивалі кавунів на Херсонщині; приготування 42-метрового полуничного желе - на Фестивалі полуниці в Черкасах; складання з 15 тисяч елементів гігантського шоколадного серця - на Святі шоколаду в Львові, та створення за старовинним рецептом (без борошна) 120-кілограмового сирника - на Святі сира та вина у Львові.
Управління з питань туризму обласної державної адміністрації буде сприяти, щоби у наступному рейтингу кулінарних фестивалів та свят України “Їли-пили, переможців з Тернопільщини було більше.