Фестивальні вихідні
Найближчими вихідними на Тернопільщині відбудуться два фестивалі: Регіональний мистецько-розважальний фестиваль “На хвилях Cерету” 21-22 липня у смт Залізцях Зборівського району та 22 липня - Кулінарний фестиваль "КоропФест" у Коропці Монастириського району.
Найближчими вихідними на Тернопільщині відбудуться два фестивалі: Регіональний мистецько-розважальний фестиваль “На хвилях Cерету” 21-22 липня у смт Залізцях Зборівського району та 22 липня - Кулінарний фестиваль "КоропФест" у Коропці Монастириського району.
Регіональний мистецько-розважальний фестиваль “На хвилях Cерету” вже третій рік проводиться в Залізцях Зборівського району на березі річки Серет, де буде встановлена сцена, наметове містечко та ярмарка народних майстрів. До участі в фестивалі ми запрошені вокалісти та колективи з Тернопільщини, Львівщини та Рівненської області.
За словами організаторів, основна мета фестивалю – популяризація туристичної привабливості Тернопільщини та Залізців, зокрема. Гостей свята обіцяють нагодувати місцевою рибною юшкою, у програмі фестивалю на туристів чекають конкурси та розваги, майстер-класи від народний митців, виступи знаменитих гуртів, а також дискотека під нічним небом на березі річки та море приємних сюрпризів.
Кулінарний фестиваль "КоропФест" проведуть у Коропці 22 липня. Цей фестиваль став візитівкою села, його проводять уже вп’яте. Чимало гостей з'їзджаються до Коропця, щоб покуштувати безліч різноманітних страв з коропа. Фестивальні наїдки готують кілька десятків господинь. Коропи печені, смажені, фаршировані, мариновані, зі сметаною, майонезом, родзинками, маком, цибулею - кожен із представлених рецептів унікальний. Господині готують, як за старовинними переписами своїх бабусь, так і за власноруч складеними.
У селі Коропець, яке розташоване на березі Дністра, риба - головний продукт протягом багатьох століть. "Головною ідеєю фестивалю взагалі то є показати майстерність наших майстринь, які вміють готувати коропа, - розповідає Михайло Пілецький, один з організаторів фестивалю. Гості фестивалю дегустуючи різноманітні страви з коропа -визначають найсмачнішу. Під час кулінарного фестивалю відбувається аукціон, на якому продають кулінарні шедеври, а виручені кошти віддають на доброчинність.
Також в програмі фестивалю - концерт і спортивні змагання. В якості призів - фаршировані коропи.
Знаменним є те, що минулоріч фестиваль «КоропФест» переміг у номінації “Найкреативніші фестивалі” в рейтингу кулінарних фестивалів та свят України “Їли-пили-2011”, який проводило агентство УНІАН спільно з Інтернет-проектом “Тут і там”.
За матерілами інтернет-видань: doba.te.ua, 0352.com.ua