Голова ДАРТ Мар'яна Олеськів поспілкувалася з тернопільськими студентами

З ініціативи департаменту культури та туризму Тернопільської обласної військової адміністрації відбулася тематична онлайн-лекція для тернопільського студентства.
Із головою Державного агентства розвитку туризму України Мар’яною Олеськів, заступником начальника обласної військової адміністрації Віктором Устенком, директором Залозецького краєзнавчого музею Василем Ільчишиним мали нагоду спопілкуватися майбутні менеджери галузі туризму, які сьогодні опановують відповідні спеціальності в: Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя; Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка; Західноукраїнському національному університеті; Тернопільському вищому професійному училищі сфери послуг та туризму; Тернопільському фаховому коледжі ТНТУ;  Галицькому фаховому коледжі ім. В'ячеслава Чорновола.
Звертаючись до присутніх, заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко наголосив, що органи державної і місцевої влади підтримуватимуть організацію туристичних заходів, адже вони мають потужний об’єднавчий ефект, що особливо важливо у теперішній нелегкий час.
Голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів зупинилася на ролі сфери туризму в економічному блоці держави, напрямках діяльності ДАРТ, зокрема - діджіталізації, промоції України у світі.
Окремо п.Мар'яна зупинилася на формуванні стратегії відвідування місць пам'яті війни. Зокрема, враховуючи зацікавленість міжнародних та вітчизняних туроператорів, а також іноземних туристів щодо відвідування локацій, що перебували в окупації, агентство виступило з ініціативою об’єднати зусилля держави та громадськості задля розробки стратегії відвідування місць пам’яті, пов'язаних з військовою агресією росії в Україні.
Відповідаючи на запитання учасників онлайн-зустрічі, Мар'яна Олеськів дала рекомендації студентам, які навички та знання їм знадобляться, щоб бути ефективним на туристичному ринку після закінчення навчання.
Директор комунального закладу ,,Залозецький краєзнавчий музей” Василь Ільчишин провів презентацію про взаємодію влади, бізнесу і громадського сектору у формуванні туристичного бренду територіальної громади.
Онлайн-лекцію присвятили відзначенню Всесвітнього дня туризму.

Поширити