Відбулась нарада з питань організації екскурсійних перевезень туристів та шкільних груп

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч провів в управлінні з питань туризму робочу нараду з питань організації екскурсійних перевезень туристів та шкільних груп.

/

У нараді взяли участь: представники управління ДАІ УМВС України в Тернопільській області, управління освіти і науки, територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Тернопільській області, керівники туристичних фірм.


Петро Гоч відкрив нараду та зазначив, що головне в екскурсійних поїздках шкільних груп – це безпека дітей. Тому, завданням присутніх є обговорити всі проблемні питання організації цих поїздок та спільними зусиллями намагатися їх вирішити. 
Учасники наради  обговорили ряд питань щодо провадження туристично-ексурсійної діяльності, які особливо актуальні перед початком туристичного сезону.


Зокрема, йшлося про спрощення порядку отримання дозволів для здійснення туристичних поїздок школярів.


Про вимоги законодавства України у сфері екскурсійних перевезень автотранспортом інформував Юрій Туцький, юрист Тернопільського управління Головної Державної інспекції на автомобільному транспорті в Тернопільській області.


На запитання представників туристичних фірм щодо видачі дозволів на перевезення шкільних екскурсій відповіла Світлана Поважна, начальник сектору організації дорожнього руху відділу ДАІ УМВС України в Тернопільській області.


За підсумками наради було вирішено:

  1. Управлінню з питань туризму:
  • - сформувати перелік туристичних фірм, які займаються внутрішнім туризмом,
  • - вивчити питання контролю спільно з управлінням захисту прав споживачів та податковою інспекцією щодо здійснення контролю за суб’єктами підприємницької діяльності, що займаються перевезенням екскурсійних груп.
  1. Суб’єктам туристичної діяльності підготувати матеріали для виготовлення паспортів туристичних маршрутів. 
  1. Управлінню освіти і науки при видачі дозволів на здійснення екскурсійних перевезень шкільних груп взяти до уваги наявність договору на екскурсійне обслуговування з туристичною фірмою.



/Управління з питань туризму обласної державної адміністрації