Нарада щодо проведення Наукових пікніків у Тернополі

Narada 05092013В управлінні з питань туризму та курортів облдержадміністрації відбулася робоча зустріч начальника управління Лесі Серетної з представником «Молодіжного центру працевлаштування» Михайлом Сиротюком. Обговорювались питання з організації та проведення «Scientific Fun –Наукові пікніки в Україні». Управління з питань туризму і курортів облдержадміністрації виступає партнером проведення цього заходу у місті Тернополі.

В управлінні з питань туризму та курортів облдержадміністрації відбулася робоча зустріч начальника управління Лесі Серетної з представником «Молодіжного центру працевлаштування» Михайлом Сиротюком. Обговорювались питання з організації та проведення «Scientific Fun –Наукові пікніки в Україні». Управління з питань туризму і курортів облдержадміністрації виступає партнером проведення цього заходу у місті Тернополі.

Scientific Fun – це популяризація наук простим і водночас незвичним для нашого суспільства способом: абсолютно кожен охочий, незалежно від віку, статусу, і тим паче – оцінок у табелях й атестатах зможе власноруч провести експеримент в імпровізованій лабораторії, створити маленьке диво та переконатися, що наука може бути доступною та цікавою. Під час заходу фахівці Центру науки Коперника (Варшава) разом з підготовленими українськими волонтерами продемонструють та пояснять різноманітні закони фізики, хімії, біології.

Особливість Наукових пікніків полягає в тому, що відвідувачі не тільки побачать лабораторні досліди, алей втілять їх самі, дізнаються про незвичайні властивості речовин, які щодня використовуються у побуті. Метою організаторів є навчити педагогів та батьків проводити захопливі розвиваючі заняття для дітей, використовуючи підручні матеріали, адже наука це не тільки формули і схеми, це все, що нас оточує.

У реалізації проекту управління забезпечує облаштування наметового містечка та партнерську підтримку заходу.

«Scientific Fun –Наукові пікніки в Україні» відбудуться у суботу 07 вересня на Театральному майдані Тернополя. Початок о 12:00.