У Бережанах відкрився туристично-інформаційний центр

TIC 27092013_127 вересня з нагоди святкування Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні у Бережанах у приміщенні міської Ратуші відкрився Туристично-інформаційний центр (ТІЦ). Організаторами заходу виступили — Кластер сільського туризму “Мальовнича Бережанщина” і Громадська організація “Рідне місто”.

TIC 27092013_327 вересня з нагоди святкування Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні у Бережанах у приміщенні міської Ратуші відкрився Туристично-інформаційний центр (ТІЦ). Організаторами заходу виступили — Кластер сільського туризму “Мальовнича Бережанщина” і Громадська організація “Рідне місто”.

Seretna 27092013Начальник управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації Леся Серетна у вітальному слові зазначила, що Бережани завжди вирізнялися своєю креативністю з-поміж інших райцентрів нашого краю, тут є багато ініціативних людей, які роблять усе, аби прославити своє місто. Сьогодні збереження іміджу Бережан у руках молодих людей. І це їм вдається. Начальник управління побажала ентузіастам успішної реалізації задуманих проектів у популяризації туристичних ресурсів Бережанщини, залучення туристів не лише з Тернопільщини, але й усієї України.

TIC kartynyПід час відкриття присутні мали змогу ознайомитися із туристичною та сувенірною продукцією, діяльністю громадських організацій та їх підрозділів, оглянути виставки художника Олега Шупляка та фотографа Олександра Наконечного, скляну продукцію місцевого виробництва ТК “Гласс Трейд”, цікавинки з приватної колекції скульптора Ігора Крука, посмакувати ласощами місцевого виробництва.

TIC YakymivВолодимир Якимів, ініціатор відкриття ТІЦ зазначив, що ідея відкриття туристично-інформаційного центру виникла давно, його проект переміг на конкурсі Творчих ідей щодо створення туристичних продуктів та проектів туристично-інформаційних центрів (пунктів) в області, оголошеного управлінням з питань туризму облдержадміністрації. Проте, впродовж двох років реалізувати задумане не вдавалося, хоча інформаційна база формувалася. Сьогодні мрія здійснилася і у Бережанах є свій маленький туристичний центр, у якому зберігатиметься відгомін всіх віків – від середньовіччя і до сьогодні.

«Ми намагалися це приміщення зробити таким, яким воно було колись, - каже Володимир Якимів, - на стіні представлено 12 видів цегли від австрійської до сучасної. Було 20 типів побілки - це також зберегли».

TIC syveniryНезабаром тут планують відкрити і сувенірну крамницю. Працюють любителі рідного міста і над туристичним маршрутом, яким возитимуть усіх гостей. Так, співробітники ДІАЗ у м. Бережани запропонували всім присутнім 2-х денний маршрут містом та околицями Бережан.

TIC ekoprodyktyПідприємство по виробництві екологічної їжі «Жива Земля Потутори» презентували свою продукцію, а також розповіли про ідею впровадження нового на Тернопільщині виду туризму – агротуризму, який успішно реалізується в багатьох європейських країнах світу.

Надаватиме центр і кваліфікованих перекладачів та екскурсоводів. Незабаром тут запрацює своє радіо, телебачення та інтернет-видання.

Оксана Постолан, господиня сільської зеленої садиби «У Мальвах», у своєму привітанні зазначила, що основою успішної роботи є співпраця. Співпраця з закладами розміщення, харчування, музеями, громадськими організаціями. Художник Олег Шупляк висловив сподівання, що спільними зусиллями вдасться місто Бережани перетворити на казку.

TIC glyadachiУчасть у відкритті взяли представники міської влади, керівники музеїв, художники, науковці, громадські діячі краю.