Делегація України взяла участь у ХІІ Європейському туристичному форумі

Vilnuys17102013Делегація України на чолі з Головою Державного агентства України з туризму та курортів Оленою Шаповаловою взяла участь у 12-му Європейському туристичному форумі «Туризм – сила економічного зростання, соціальних змін та благополуччя», учасниками якого були представники держав-членів Європейського Союзу.

Делегація України на чолі з Головою Державного агентства України з туризму та курортів Оленою Шаповаловою взяла участь у 12-му Європейському туристичному форумі «Туризм – сила економічного зростання, соціальних змін та благополуччя», учасниками якого були представники держав-членів Європейського Союзу.12-й Європейський туристичний форум відбувся у Вільнюсі (Литовська Республіка). Учасники форуму обговорювали шляхи збільшення фінансування туристичної галузі Євросоюзу та аналізували вплив туризму на розвиток економіки ЄС.

«Туристичний форум країн ЄС - це ефективна платформа для залучення в Україну кращих європейських стандартів у туристичному бізнесі та практик розвитку потенціалу країни. Представники туристичної галузі – як з боку держави, так і з боку приватного бізнесу мають бути у тренді актуальних питань розвитку туризму, які зараз стоять на порядку денному ЄС. Зокрема, це ініціативи щодо візової політики та фінансування сфери туризму за рахунок фондів Європейського Співтовариства», - сказала Голова Держтуризмкурорту Олена Шаповалова.

В рамках Форуму проведено низку двосторонніх зустрічей, зокрема з Генеральним Секретарем Всесвітньої туристичної організації паном Талебом Ріфаї щодо його візиту в Україну у 2014 році та підготовки до ІІІ Київського міжнародного туристичного форуму, а також з Генеральним директором Державного департаменту туризму Республіки Литва пані Раймондою Бальнієне щодо обміну досвідом з туристичного супроводу Чемпіонату з баскетболу, який приймала Республіка Литва, та реалізації програми "Бурштиновий шлях".

За матеріалами прес-служби Держтуризмкурорту