Систематизовано перелік туристично-екскурсійних маршрутів області

tur marshrutУправлінням з питань туризму та курортів облдержадміністрації систематизовано перелік туристично-екскурсійних маршрутів області. На даний час опрацьовано більше півсотні маршрутів по різних видах туризму: паломницькому, краєзнавчо-пізнавальному, подієвому (фестивальному), активному (водно-, спелео-, велотуризму) та екотуризму.

Управлінням з питань туризму та курортів облдержадміністрації систематизовано перелік туристично-екскурсійних маршрутів області. На даний час опрацьовано більше півсотні маршрутів по різних видах туризму: паломницькому, краєзнавчо-пізнавальному, подієвому (фестивальному), активному (водно-, спелео-, велотуризму) та екотуризму.

Робота по систематизації маршрутів має на меті популяризувати туристично-рекреаційний потенціал Тернопільської області, сприяти розвитку внутрішнього туризму, а також привабити туристів до туристичних об’єктів краю.

Кожний туристичний маршрут містить: перелік населених пунктів, рекомендованих місць для відвідування, коротку тематичну довідку про об’єкти відвідування, фотоілюстрації, картосхеми. У маршруті також зазначена відстань між об’єктами та час необхідний для пересування, а також сезонність, вид пересування та цільова аудиторія туристів.

Начальник управління, Леся Серетна, ініціює створення туристичних маршрутів для різних вікових категорій туристів, особлива увага приділяється маршрутам для школярів та студентів, які поєднують в собі культурно-пізнавальну та виховну функції.