Делегація Тернопільщини ознайомилась з розвитком курортів Хмельниччини

Sataniv2Представники управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації 14 листопада взяли участь у виїзному семінарі щодо розвитку курортно – рекреаційного потенціалу Хмельницької області на базі державного курорту Сатанів.

Sataniv3Представники управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації 14 листопада взяли участь у виїзному семінарі щодо розвитку курортно – рекреаційного потенціалу Хмельницької області на базі державного курорту Сатанів.

Питання розвитку курортних територій є надзвичайно актуальним для області з огляду на наявність мінералізованої води з високим вмістом органічних речовин типу “Нафтуся” під назвою “Новозбручанська” і “ропи” високої мінералізації типу “Друскіненкай” під назвою “Гусятинська”. До участі у семінарі були запрошені Марія Гайдук, перший заступник голови Гусятинської райдержадміністрації, Андрій Гайдаш, заступник голови Гусятинської райдержадміністрації, Євген Пожарнюк, завідувач сектору охорони здоров’я Гусятинської райдержадміністрації.

Програма семінару була надзвичайно насиченою. Учасники семінару мали можливість ознайомитися із роботою санаторіїв «Збруч», «Жива вода», «Перлина Поділля».

Sataniv1Артур Фрідман, голова спостережної ради, голова ради директорів ПрАТ «Прогрес», провів огляд будівництва санаторію «Арден Палац». На сьогоднішній день цей об’єкт не має аналогів у Європі. Планується, що цей заклад забезпечить рівень готельного обслуговування «4*+», а також медичне обслуговування 21 століття. Окрім того, передбачено спорудження 14 лижних трас з повним циклом обслуговування. Відкриття комплексу заплановано на кінець 2014 року.

Представники Тернопільщини ознайомилися з історичними пам’ятками Сатанова: В’їзними воротами, Свято-Троїцьким монастирем, перша згадка про який датується 11 століттям.

Семінар відбувся у конференц-залі санаторію «Арден Палац». Із вступним словом від господарів заходу виступили Володимир Вербановський, начальник управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації Хмельницької облдержадміністрації, а також Петро Тарасюк, заступник начальника зазначеного управління. Лейтмотивом їх виступів була думка, що Хмельниччина і Тернопільщина повинні виступати на міжнародному туристичному ринку разом та розробляти спільні туристичні продукти. Було задекларовано ініціативу створення туристичної асоціації, в яку б входили ще Вінницька і Рівненська області для кращої співпраці у сфері туризму та курортів.

Леся Серетна, начальник управління з питань туризму та курортів Тернопільської облдержадміністрації, зазначила, що досвід розбудови Санатова є надзвичайно повчальним для Тернопільщини. Залучення інвесторів для системного розвитку території і збереження пам’яток історії вартий вивчення і запозичення.

Хмельниччина зробила значний крок у розбудові курортної інфраструктури. Особливий інтерес викликала 3d-презентація «Про санаторій «Арден Палац», яку представив Віктор Калмиков, директор ТОВ «Арден Палац»).
Sataniv4За підсумками виїзного засідання відбулося зацікавлене обговорення умов співпраці, результатом якого стало підписання Угоди про співробітництво у сфері туристично-рекреаційної галузі між управлінням з питань туризму та курортів Тернопільської обласної державної адміністрації та управлінням інфраструктури та туризму Хмельницької обласної державної адміністрації.
Досягнуто домовленості про проведення консультацій щодо залучення інвестицій у реставрацію синагоги та розбудову курортних територій Гусятинського району.

На завершення для учасників семінару була проведена екскурсія до відбудованої унікальної синагоги смт. Сатанів, 500-річний ювілей якої буде відзначатися 4 вересня 2014 року.

Співпраця між Тернопільською і Хмельницькою обласними державними адміністраціями продовжиться. Заплановано провести ряд заходів з обміну досвідом у розвитку різних видів туризму та залученню бізнесу і громадських організацій у розбудові туристичної індустрії.