РОЛЬ ГОТЕЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ТЕРНОПІЛЬЩИНІ У РОЗВИТКУ ВНУТРІШНЬОГО ТУРИЗМУ

IMG 0417-Управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації організовувало та провело навчальний семінар для представників готельного бізнесу Тернопільщини.


Управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації організовувало та провело навчальний семінар для представників готельного бізнесу Тернопільщини.
Метою зустрічі - семінару було ознайомлення з місцевим готельним ринком, інформування щодо пропозицій послуг з просування готелів на загальноукраїнському та регіональному ринках з подальшим якісним розвитком ринку України.
Участь у вищезгаданому заході взяли готельєри області, викладачі та студенти ТНЕУ і ТНПУ, представник ДП «Тернопільстандартметрологія» та заступник начальника - начальник відділу міжнародного співробітництва і туризму управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради Володимир Кашицький.
У вступному слові начальник управління Леся Серетна зазначила: «Наша область має величезний потенціал і можливості для подальшого розвитку готельної і туристичної сфери, ефективного використовування природно-рекреаційних, історико-культурних, туристично-екскурсійних ресурсів, всебічного задоволення оздоровчо-спортивних, пізнавальних, духовних потреб вітчизняних й іноземних туристів, сприятливих умов для активізації діяльності інвесторів у сфері туризму й гостинності.
Для забезпечення сталого розвитку туристичної сфери в умовах поглиблення відносин між Україною і Європейським Союзом необхідне підвищення якості готельної пропозиції до рівня міжнародних стандартів і розширення ринків збуту. Саме для цього, до розмови із готельєрами області, ми запросили професіоналів, які мають величезний досвід роботи в різних сегментах українського готельного ринку і володіють всіма необхідними ресурсами, знаннями і технологіями».
Проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ Василь Брич, ознайомив присутніх щодо підготовки майбутніх фахівців готельного бізнесу та висловив своє бачення проблем розвитку цієї сфери та шляхи її вирішення.
Генеральний директор готельного оператора «Прем’єр Інтернешнл» Ірина Сідлецька розпочала свій виступ з аналізу програми дій з популяризації України як туристичного напрямку; проаналізувала стан розвитку різних сегментів готельного бізнесу України у постреволюційний період і запропонувала основні тренди щодо збільшення туристичного потоку в Україну. У збільшенні обсягів проживання в Україні велику роль можуть відіграти різні ініціативи, які пропонуються антикризовим комітетом і готельною спільнотою у рамках просування нового туристичного бренду України. Так, готельним закладам області було запропоновано долучитися до таких акцій: «Українці подорожують власною країною» (популяризація внутрішнього туризму), «Вихідний день за півціни», «Єдина країна», «Приїжджай у відпустку додому» (спеціальній акції для діаспори).
Окрім того привернено увагу готельєрів області до переваг професійних об’єднань та мережевої участі, зокрема проаналізовано сучасні методи просування готельних послуг на вітчизняному ринку, франчайзингова угода як інструмент підвищення ефективності готелів.
Студентів та викладачів ТНЕУ та ТНПУ ім. В.Гнатюка, які брали участь у семінарі, запрошено взяти участь у PR-компанії «Подорожувати по Україні – це модно», яка проводиться в державі завдяки ініціативі туристичної громадськості, а саме взяти участь у конкурсі «Стань журналістом», підготовка різного формату роликів, кліпів на тему «Що таке Україна для мене».
Маріанна Ярощук, головний юрист готельного оператора «Прем’єр Інтернешнл» проаналізувала правові аспекти функціонування готелів в Україні (питання категоризації, сплати туристичного збору та податкових пільг для готельних закладів).
Олександр Мороз, керівник відділу електронної комерції готельного оператора «Прем’єр Інтернешнл», запропонував презентацію на тему «Як допомогти максимальному ефекту від електронних каналів дистрибуції (рекомендації з управління IDS, особистий сайт готелю – найвигідніший інструмент продажу для готелів)».
Семінар – ознайомча зустріч започаткував співпрацю між готельним оператором «Прем’єр Інтернешнл» та представниками готельного бізнесу Тернопільщини. Досягнуто попередні домовленості про проведення семінарів для студентів спеціальності «Туризм» та «Готельний бізнес» у вищих навчальних закладах, а також просуванні місцевих готелів на загальноукраїнському ринку.

Довідка.
Товариство з обмеженою відповідальністю «Прем’єр Інтернешнл», найбільший готельний оператор України, лідер готельного ринку в сегменті 3, 4, 5 – зіркових готелів
На даний час ТОВ «Прем’єр Інтернешнл» об’єднує 18 готелів, що становить 2022 номери.
ТОВ «Прем’єр Інтернешнл» пропонує повний цикл реалізації готельного продукту, має величезний досвід роботи в різних сегментах українського готельного ринку, а також володіє всіма необхідними ресурсами, знаннями і технологіями.

IMG 0414-IMG 0425-IMG 0430-IMG 0448-IMG 0420-IMG 0439-IMG 0443-IMG 0445-IMG 0442-